0

Domofoni - preglejte našo ponudbo

Domofoni iz naše ponudbe so primerni za hiše ali večstanovanjske objekte in poslovne objekte. Na voljo vam je tudi domofon s kamero ali pametni domofon. Izberite želeno vrsto ali si spodaj preberite več:

Domofoni na Comfort-el so prava izbira, ker:

  • delujejo zanesljivo in imajo dolgo življensko dobo (več kot 20 let),
  • so sestavljivi ter jih lahko popolnoma prilagodimo vašim željam in potrebam (avdio, video, tipkovnica, čitalec prstnih odtisov ...),
  • imajo visoke standarde odpornosti na vremenske vplive in neposredne udarce,
  • ponašajo se z visoko kakovostjo zvoka in slike,
  • izdelani so v EU po najvišjih standardih kakovosti in varnosti,
  • izpolnjujejo najzahtevnejše tehnološke in ekološke standarde,
  • na voljo sta vam domofon s kamero in pametni wi-fi domofon, ki preusmeri poziv na telefon (stranko vidiš, se z njo pogovarjaš in na daljavo odpreš vrrata).

Kako izbrati domofon?

V naši ponudbi so vam na voljo kakovostni domofoni priznanih blagovnih znamk, ki bodo zadovoljili potrebe še tako zahtevnega uporabnika. Z njimi ne boste le odpirali vrat, ampak vam bodo postregli z različnimi naprednimi funkcijami (predvsem pametni domofon), zaradi česar jih boste z veseljem uporabljali. Seveda pa si je najprej treba odgovoriti na vprašanje, za kakšen objekt ga boste uporabljali. Če iščete domofon za blok, hišo ali pisarno, ste na pravem mestu. Nudimo vam kakovostne domofone, na voljo pa vam je tudi domofon s kamero.

Domofoni za večstanovanjske objekte

Bticino Sfera so domofoni za večstanovanjske objekte, zato je to idealna rešitev za blok ali kateri koli drugi večstanovanjski objekt, v katerem so vsaj 3 stanovanja ali pa vse tja do 4000 stanovanj. Napravo se vodoravno ali navpično namesti drugo ob drugi in je na ta način odlična rešitev za kakršno koli namestitev.

Zunanji tablo vam je na voljo v avdio in video različici (tudi domofon s kamero), pri čemer njegova zasnova sledi dvema linijama, in sicer Nova Sfera ter Sfera Robur, ki je po svojem videzu primeren tudi za spomeniško zaščitene objekte. Prva se pohvali s svojim modernim videzom, medtem ko je druga znana po svojem robustnem in trpežnem ohišju. Domofoni Bticino Sfera so izjemno kakovostni, nadgradljivi in izjemnega dizajna.

Za nami stoji že več kot 7.624 zadovoljnih strank na več kot 250 različnih večstanovnajskih objektih.

Domofoni za hiše in pisarne

Domofoni, med katerimi lahko izbirate v naši ponudbi, so plod proizvajalcev Bticino, Legrand in Doorbid.

Bticino je napreden in nadgradljiv domofon, ki je izredno kvaliteten in je sad evropskega inženiringa ter proizvodnje z mnogimi referencami v Belgiji, Nemčiji, Italiji, Sloveniji … Zasnovan je za eno ali dve stanovanji, hišo ali pisarno. Tipka zunanje enote je okrogla in preklopna po sredini, kar pomeni, da lahko uporabite le eno tipko za eno bivalno enoto ter dve tipki za dve bivalni enoti oziroma za poziv na dve ločeni notranji enoti domofona (npr. pritličje in prvo nadstropje). Bticino Linea 3000 vam je na voljo v avdio ali video različici ter v video različici z brezstičnim čitalnikom za odklepanje vrat. Gre torej za res kakovosten domofon s kamero, ki postaja vse bolj priljubljen. 

Legrand je hišni video domofon, ki je primeren za vse, ki za vaš dom iščete preprosto in sodobno rešitev. Lahko ga povsem enostavno namestite kar sami in ga zgolj z nakupom dodatne notranje enote nadgradite za uporabo v dvostanovanjskem objektu.

Kaj vse omogočajo moderni domofoni?

Domofoni se že desetletja uporabljajo za učinkovit nadzor dostopa do naših domov, vendar se je njihova funkcionalnost tekom razvoja bistveno spremenila. Medtem ko so se v preteklosti uporabljali le za klasičen poziv in avdio pogovor med osebo pred vrati in tistim, ki je pri notranji enoti, pa nam danes omogočajo veliko več.

Video domofon ali domofon s kamero vam nudi možnost video pogovora. S pomočjo notranje enote se boste tako enostavno odzvali na poziv, istočasno pa boste tudi videli, kdo stoji pred vašimi vrati. Še naprednejši je WiFi domofon, kjer boste dobili poziv in celotno sliko pred vašimi vrati kar na mobilni telefon in posledično odprli vrata od kjer koli in kadar koli. Tovrstni video modeli omogočajo tudi priklop dodatnih kamer, kar uporabniku omogoča interaktivno spremljanje dogajanja v hiši in dvorišču.

Domofoni vam omogočajo tudi izjemno enostaven dostop do vašega doma. Glede na to, za kakšen model se boste odločili, boste do vašega doma lahko dostopali s prstnimi odtisi, z RFID brezstičnim ključkom ali z vnosom PIN kode preko tipkovnice.

Notranja enota je lahko LCD zaslon, enota za prostoročno upravljanje ali slušalka; in nudi danes izjemno prilagodljivost vašim potrebam. Preko notranje enote lahko tako odpirate več vhodov, kot so, na primer, vhodna vrata, zapornice ali dodatna vrata in osvetlite stopnišče.

Interkom je možnost, ki vam jo omogočajo številni domofoni in vam omogoča komunikacijo med več notranjimi enotami v stanovanju. To pomeni, da lahko uporabniki na različnih notranjih enotah kličejo drug drugega in med seboj komunicirajo.

Posamezne domofone lahko povežete s pametnimi inštalacijami in preko notranje video enote ali telefona upravljate luči v vašem domu, senčila, ogrevanje, ali pa zgolj z enim pritiskom na gumb aktivirate zalivanje vrta. Pametni domofon je izjemno priljubljen med ljubitelji sodobne tehnologije.

Domofoni so postali danes tudi pomemben del varnostnega sistema doma, saj lahko kadar koli preverite, kaj se dogaja pred vašimi vrati, ne da bi kdo sploh pritisnil na tipko vhodnega tabloja.

Moderni domofoni so še posebej primerni tudi za pisarne, zato so nekateri od njih opremljeni s funkcijo »sprejemna pisarna«, ki omogoča avtomatsko aktivacijo ključavnice v primeru poziva.

Bticino Sfera domofoni za večstanovanjske objekte so modularni, kar pomeni, da jih lahko popolnoma prilagodimo vašim željam. Zunanje enote imajo kamero, stanovalci pa se na podlagi svojih želja, potreb in proračuna odločite za eno izmed notranjih enot, kot so, na primer, slušalka, LCD zaslon ali prostoročna notranja enota. Bticino Sfera so zagotovo najboljša rešitev, če iščete domofon za blok, saj se lahko vsak stanovalec odloči popolnoma samostojno in neodvisno od tega, kakšna je odločitev soseda.

Popravilo domofona je danes izjemno učinkovito. V primeru okvare so deli vedno na zalogi, zato ga lahko popravimo v roku treh dni, stroški popravila pa niso visoki, saj se lahko zamenja le posamezno komponento.

Predstavitev domofonov Bticino

Predstavitev domofonov Legrand

Na kaj paziti pri nakupu domofona?

Pri nakupu novega domofona se vam verjetno poraja ogromno vprašanj, zato smo vam pripravili nekaj iztočnic, na katere morate biti še posebej pozorni:

Nezadostna varnost. Osnovni namen domofonov je, da vam povišajo varnost. Zato je izjemno pomembno, da izberete takšen model, ki je izdelan v skladu z evropskimi smernicami o varnosti. Realnost je namreč popolnoma drugačna in veliko tovrstnih naprav ne zadostuje tem kriterijem. Posledica tega je, da lahko računalniški hekerji zelo enostavno dostopajo do vaših vrat in doma.

Rezervni deli. Ogromno naših kupcev, ki so v preteklosti imeli poceni domofon neznanega proizvajalca s Kitajske, se je pritoževalo, da so delovali 2–3 leta, potem pa so se običajno začele težave. Za še večji problem se je izkazalo dejstvo, da nadomestni deli niso bili na voljo, naprav pa jim nihče ni želel servisirati. Domofoni Bticino in Legrand se sicer uvrščajo v višji cenovni razred, vendar so zanesljivi in tudi za starejše modele še vedno dobimo rezervne dele. Na primer tudi za Bticino Mini Sfera iz leta 1996 lahko še danes kupimo nadomestne dele, jih zamenjamo ter poskrbimo, da ta avdio domofon deluje še naprej.

Zaščita pred vremenskimi in mehanskimi vplivi. Domofoni so dnevno izpostavljeni nepredvidljivim vremenskim razmeram - od hude vročine in izpostavljenosti soncu, do mraza, vetra, snega in dežja. Zato je ključnega pomena, da so izdelani iz kakovostnih in trpežnih materialov, ki jim zagotavljajo dolgo življenjsko dobo.

Nadgradljivost sistema. Ob nakupu novega domofona se lahko zgodi, da niste prepričani o tem, ali želite imeti eno ali več notranjih enot na različnih mestih. V ponudbi so vam na voljo že pripravljeni seti, kjer sta vam običajno na voljo ena zunanja in ena notranja enota. Če želite, da je video domofon dvostanovanjski, poleg seta izberete še dodatno notranjo enoto. Pri tem je pomembno, da je celoten sistem nadgradljiv, saj se lahko hitro zgodi, da ga boste v prihodnosti širili ali pa zamenjali z naprednejšim, s čimer se boste izognili tudi večjim gradbenim posegom. V primeru prehoda z avdio na video sistem nekateri domofonski sistemi omogočajo, da se na zunanjo enoto dodajo dodatne ločene kamere.

Domofon s kamero. Video domofon, cena katerega je v povprečju za 15 % višja od avdio izvedbe, je danes skorajda nuja, če želite imeti popoln nadzor nad tem, kdo vstopa v vašo hišo ali večstanovanjsko stavbo. Vendar pa se je treba zavedati, da je v primerjavi z njegovo funkcionalnostjo ta razlika zanemarljiva. Sodobni modeli vam omogočajo, da lahko na zunanjo enoto priklopite notranjo avdio ali video enoto, prav tako pa lahko obstoječo avdio enoto kadarkoli zamenjate za video enoto, če imate seveda na vhodu nameščeno kamero.

Povezljivost. Popolnoma brezžičnih domofonov vam kljub enostavni vgradnji ne priporočamo, razen v primerih, kjer žična povezava res ni izvedljiva. Izkazalo se je, da je njihovo delovanje odvisno od baterije, moči, WiFi signala in drugih motenj, zaradi česar je prihajalo do številnih težav pri njihovi vsakodnevni uporabi.

Bticino domofoni v naši ponudbi so izjemno zanesljivi ravno zato, ker so povezani na lastni napajalnik v omarici in potem do notranje enote, tako da pride do motenj delovanja le v primeru izpada elektrike. Dvožilna povezava poleg tega zagotavlja izjemno kakovost prenosa video in avdio signala ter podatkov. 

Predstavitev večstanovanjskega domofona Bticino

Domofoni v naši ponudbi so višek estetske dovršenosti

Domofoni že dolgo niso več le zunanje plošče s tipkami za poziv, ampak brezhibno združujejo tehnološke inovacije in dizajn. Pametni domofon je tako veliko več, kot je bil pred leti. Zunanji tabloji so izdelani iz kakovostnih materialov in estetsko izpopolnjeni na takšen način, da nudijo maksimalno zaščito in moderen dizajn.

Domofoni Linea 3000 so izdelani iz Zamak cinkovih zlitin, kot so cink, aluminij, magnezij in baker, zato je pokrov odporen na neposredne udarce (indeks zaščite IK10) in različne vremenske vplive, kot so dež, veter, mraz in tudi prah (indeks zaščite IP54). Pokrov je robusten, a hkrati tudi zelo eleganten, na sredini pa ima okroglo tipko, ki je preklopna po sredini ter omogoča eno- in dvostanovanjsko izvedbo. Na voljo so tri različice vhodnega tabloja, pri čemer ima hišni video domofon vgrajeno tudi širokokotno kamero ali celo RFID čitalec za brezstično odpiranje vrat.

Domofoni za večstanovanjske objekte Nova Sfera so izdelani iz umetnih materialov, medtem ko so najbolj izpostavljeni deli - robovi in tipke - izdelani iz kovine. Pohvalijo se lahko s sodobnim videzom in so na voljo v treh barvah – srebrna, antracit in bela.

Domofoni Sfera Robur so izdelani iz Zamak cinkovih zlitin (cink, aluminij, magnezij in baker), kar zagotavlja izredno trdnost in maksimalno zaščito pred neposrednimi mehanskimi udarci (indeks zaščite IK 10); prav tako pa je odporen na nepredvidljive vremenske vplive in prah, zato se odlikuje z indeksom zaščite IP54. Stekla zunanje enote Robur so odporna na ogenj.

Modularni domofoni

Med modularnimi domofoni za večstanovanjske objekte boste v naši ponudbi našli svetovno priznana modela Bticino Nova Sfera in Bticino Sfera Robur, ki imata mnoge reference v Nemčiji, Belgiji, Italiji in Avstriji. Zato ni nič presenetljivega, da je naše podjetje v zadnjih nekaj letih vgradilo že več kot 1500 domofonov na objektih po Sloveniji.

Tovrstne naprave se lahko pohvalijo s svojo kakovostno izdelavo, še bolj pa s svojo modularnostjo, kjer lahko izbirate med 30 različnimi komponentami. Pri svoji izbiri ste lahko popolnoma samostojni in neodvisni od želja ter zahtev svojih sosedov. Če vas zanima več, si lahko ogledate našo spletno stran za napredne uporabnike »sestavite dvožilni sistem Bticino« in si ogledate, kako so sestavljeni, kakšni so sestavni deli in kako poteka montaža domofona za večstanovanjski objekt.

Ta je zelo kompleksna, saj je modularni domofon običajno sestavljen iz 8 do 15 različnih enot, pri čemer so okusi in želje stanovalcev različni. Pred namestitvijo z veseljem pridemo na brezplačni ogled in se na podlagi trenutne situacije dogovorimo, kakšna izvedba bi bila najprimernejša za vaš večstanovanjski objekt.

Montaža domofona in individualno svetovanje

Kadar gre za zamenjavo starega domofona ali pa vgradnjo novega, potem gre praviloma za dolgoročno investicijo, kar pomeni, da sta izbira podjetja in vgradnja lahko ključnega pomena. Z naših spletnih strani, kjer si lahko ogledate primere kakovostne vgradnje, boste ugotovili, da vam nudimo kakovostno montažo vseh vrst domofonov.

Naši izdelki se uvrščajo v višji cenovni razred, vendar pa njihova kakovost in zanesljivost nikoli nista bili vprašljivi. Še več! Z izbiro domofonov Bticino in Legrand boste deležni tudi brezplačnega strokovnega svetovanja in skupaj bomo našli profesionalne rešitve glede na vaše želje. Zavedati se morate, da se bo kvalitetna vgradnja odražala tudi na dolgi življenjski dobi vaše naprave, zato ni dobro, da ob investiciji razmišljate zgolj o najcenejših rešitvah, temveč o najboljših rešitvah za vas.

Če vas zanimajo kakovostni in svetovno priznani domofoni, potem nas kontaktirajte po elektronski pošti ali telefonu. Po predhodnem brezplačnem ogledu objekta bomo sestavili za vas najugodnejšo in profesionalno ponudbo.

Kranjska cesta 4, 4240 Radovljica

Ekipa Comfort-el
Comfort-el logotip
© Comfort-el. Online store by Shopamine. Cookie SettingsMy Data

In addition to mandatory cookies, we also use analytical and advertising cookies, as well as social network cookies on the Comfort-el website.

If you agree with this, please click on the I ACCEPT button. For a detailed description and in order to set the use of individual cookies, click on the COOKIE SETTINGS link.

×
Managing cookies on the Comfort-el website
Mandatory cookies

are cookies that are essential for the proper functioning of the website, whereby the transmission of information in the communication network would not be possible without them. These cookies are also necessary in order for us to offer you the services, which are available on our website. They allow you to log in to the user profile, select the language, agree to the terms and conditions and identify the session of the user. We are not obliged to obtain consent for their use.

Analytical cookies

These cookies help us understand how our visitors use our website. They help us improve the user experience and identify user requirements and trends. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Advertising cookies

Third-party plug-ins and tools used as cookies enable various functionalities to work, help us analyse the frequency of visits and how the website is used. If an individual does not agree to the use of these cookies, they will not be installed, while it may however happen, that some interesting features of the website will not be available. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Social network cookies

These cookies make it possible for us to provide content for posts on social media and record your actions so that we may provide a more personal and enhanced user experience. We use these cookies only if you are logged into a Twitter, Facebook or Google user account when using the website.

1. General information about cookies 1.1. What are cookies?

Cookies are small text files that most modern websites store on the devices of their visitors, i.e. people who access certain websites on the Internet with their devices. The storing of cookies is under the complete control of the user, since users can easily configure their browser to restrict or disable the storage of cookies.

While visiting the website and its subpages and performing operations on the website, your computer, phone or tablet, automatically or after gaining your explicit consent, stores certain cookies through which various data can be recorded.

1.2. How do they work and why we use them?

Each visitor or shopper is assigned a cookie in order to identify him and ensure traceability at the beginning of each use of the online store. The servers provided to the company by the subcontractor automatically collect data on how visitors, shop owners or shoppers use the online store and store this data in the form of an activity log.

The servers store information about the use of the online store, statistics and IP numbers. Data on the use of the online store by shoppers can be used by the company for compiling anonymous statistics that help us improve the user experience as well as market products and / or services through an online store.

Indirectly and upon obtaining consent, the online store may also store external service cookies on the visitor's or shopper's device (e.g. Google Analytics) which are used to collect data on website visits. Regarding external services, the rules and general conditions on the processing of personal data, which are available at the links below, apply.

2. Permission to use cookies

If the settings of the browser with which you visit the website are such, that they accept all cookies, it means that you agree to their use. In case you do not want to use cookies on this website or you want to remove them, you may follow the procedure below. Removing or blocking cookies may result in suboptimal performance of this website.

3. Mandatory and optional cookies and your consent 3.1. We are not required to gain your consent for the use of mandatory cookies:

Mandatory cookies are cookies, that are essential for the proper functioning of the website, whereby the transmission of information in the communication network would not be possible without them. These cookies are also necessary in order for us to offer you the services, which are available on our website. They enable login into the user profile, language selection, agreeing to the terms and conditions and user session identification.

3.2. Cookies that are not necessary for the normal operation of the website, and for which we are obliged to obtain your consent (optional cookies):

Analytical cookies

These cookies help us understand how our visitors use our website. They help us improve the user experience and identify user requirements and trends. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Advertising cookies

Third-party plug-ins and tools used as cookies enable various functionalities to work, help us analyse the frequency of visits and how the website is used. If an individual does not agree to the use of these cookies, they will not be installed, while it may however happen, that some interesting features of the website will not be available. We only use these cookies if you have explicitly consented to their use.

Social network cookies

These cookies make it possible for us to provide content for posts on social media and record your actions so that we may provide a more personal and enhanced user experience. We use these cookies only if you are logged into a Twitter, Facebook or Google user account when using the website.

4. How to manage cookies?

You can manage cookies by clicking on the "Cookie settings" link in the footer of the website.

You can also control and change cookie settings in your own web browser.

In case you want to delete cookies from your device, we advise you to follow the described procedures, by doing so, you will most likely limit the functionality of not only our website but also most other websites, as the majority of modern websites use cookies.