0

*Vsi artikli imajo 24 mesečno garancijo.

IP domofoni predstavljajo najnovejšo generacijo domofonov.

IP domofoni so se na trgu pojavili pred okoli desetletjem in v zadnjih letih strmo pridobivajo na priljubljenosti. Delujejo na podlagi protokola TCP/IP, ki je v modernem svetu nepogrešljiv, vsaj, če gre upoštevati njegovo najbolj znano obliko – WiFi omrežje, ki je praktično obvezen del različnih naprav, kot so na primer tablice. Zaradi tega so praktično vsi moderni domofoni video domofoni in ne avdio domofoni, saj prenos videa ni več težava, zahvaljujoč povprečni hitrosti prenosa okoli 20Mbps, ki jo lahko v današnjem času dosegamo po svetu. Močno razširjena uporaba WiFi povezave namesto žičnih povezav omogoča tudi interakcijo med IP domofoni in med napravami, ki jo podpirajo, na primer med mobilnimi napravami.

IP Domofon
IP Domofoni Doorbird

Kako so IP domofoni spremenili odpiranje vrat

Ravno zaradi izkoristka TCP/IP protokola so IP domofoni ključno zaznamovali enega od povsem vsakdanjih opravil vsakega posameznika – odpiranje vrat. Preproste domofonske sisteme z obrabljenimi slušalkami in prelepljenimi zvonci so zamenjali zmogljivi video domofoni, ki ne omogočajo le tega, da lahko uporabnik, preden obiskovalca spusti v hišo ali stanovanje, tega tudi vidi, temveč tudi to, da se lahko z domofonom opravlja od praktično kjerkoli. Vse kar potrebuje je mobilna naprava, na katero naloži aplikacijo za upravljanje z domofonskim sistemom.

Hkrati pa gre zanemariti drugih funkcionalnosti, ki jih omogočajo IP domofoni. Z inštalacijo zmogljivega video domofona priznanih blagovnih znamk namreč lahko pridobite tudi možnost avtomatskega upravljanja z osvetljavo na hodniku, dodate varnostno snemanje dogajanja, sistem nadgradite z RFID čitalci oziroma svoje domovanje spremenite v pametno hišo. Zahvaljujoč enostavni namestitvi in enotnemu IP standardu je enostavnejša tudi menjava starega domofona z novim IP domofonom ter njegova uporaba.

Vezalna shema IP domofona

Enostavna namestitev

Velika prednost IP domofonov je tudi njihova enostavna pritrditev, zaradi česar so odlična izbira za vsa nova domovanja (tako enostanovanjske in dvostanovanjske hiše, kot tudi večstanovanjske objekte), kot tudi za starejša domovanja, v katerih obstoječi domofonski sistem ne ustreza več potrebam stanovalcev. Ker gre za »domofone preko aplikacije«, so primeri za vsakogar, ki ima pametno mobilno napravo.

IP domofoni po pritrditvi in namestitvi za brezhibno delovanje ne zahtevajo nobenega posebnega vezanja, kot so to zahtevali starejši, klasični domofoni. Po tem, ko so nameščeni, jih je potrebno le povezati z brezžično povezavo. To je lahko bolj zanesljiva internetna povezava, kot je na primer Ethernet omrežje, ali manj zanesljiva, kot je na primer WiFi omrežje in že so bolj ali manj pripravljeni za uporabo. IP domofoni tudi ne potrebujejo klasične avdio ali video notranje enote, kot sta na primer slušalka ali zaslon, saj lahko klasično notranjo enoto nadomesti katera od prej omenjenih naprav, ki podpirajo WiFi povezavo, na primer tablice. Te naprave IP domofonom prinašajo tudi dodatno prednost pred klasičnimi domofoni, v obliki njihove mobilnosti namesto klasičnih stacionarnih enot. To pa pomeni, da lahko z IP domofoni upravljate na daljavo, na primer preko 3G/4G omrežja v primeru mobilnih telefonov.

Kaj vse omogočajo IP domofoni?

Ko je govora o sami zmogljivosti IP domofona, je izbira funkcionalnosti zares velika. Ker gre za aktiven trg, na katerem se tehnologija še vedno razvija, se število funkcij še vedno veča in dopolnjuje, hkrati pa je mogoča zares velika prilagoditev individualnim željam uporabnika.

Kljub temu bi izpostavili naslednje prednosti, ki jih prinaša uporaba IP domofona:

 • Napredno zaščito pred vlomi. Ne le, da večina vlomilcev pred vlomom pozvoni, ker se želi prepričati, da je hiša zares prazna (in s tem aktivira domofonski sistem, ki vam omogoči, da se odzovete tudi, kadar vas ni doma), video domofoni omogočajo tudi namestitev dodatnih kamer, ki se aktivirajo ob vsakem zaznanem premiku v bližini vhoda.
 • Ne boste več zamudili poštarja. Zahvaljujoč aplikaciji IP domofona boste lahko ob zvoncu poštarja temu sporočili, naj dostavljen paket pusti na vrtu ali pri sosedu.
 • Upravljanje z vhodnimi vrati, stranskimi vrati, garažo ali zapornico za parkirišče. Zahvaljujoč številnim možnostim namestitev je mogoče upravljati z večjim številom vrat ali drugih sistemov.
 • Snemanje podnevi in ponoči z možnostjo shranjevanja posnetkov v oblaku. Večina IP domofonov je opremljena s HD kamero in omogoča infrardečo nočno snemanje.
 • Možnost uporabe z velikim številom operacijskih sistemov mobilnih telefonov in drugimi izdelki, vključno z možnostjo integracije v obstoječo platformo za pametno delovanje.
 • Celostno upravljanje domofonskega sistema preko aplikacije, ki je nameščena na poljubno število mobilnih naprav.

Za podrobnejši opis delovanja in funkcij, ki jih omogočajo posamezni IP domofoni, nas lahko kontaktirate oziroma si preberete opise posameznih modelov domofonskih sistemov v naši ponudbi! (Kliknite tukaj)

Izbira primernega domofonskega sistema

Ko pride do izbire vašega novega IP domofona je izbira proizvajalca, modela in funkcionalnosti v veliki meri odvisna od vaših individualnih želj in potreb. Izbira praktično vsakega boljšega IP domofona bo bistveno olajšala odpiranje vrat in olajšala vhod v objekt, še posebno, če se odločite za modele z RFID čitalci.

Vendar pa je to šele začetek izbire želene funkcionalnosti. Z dodatki, kot so LED osvetlitev zvoncev in zunanje domofonske enote, video nadzor z velikim kotom pokritosti (kamera, vgrajena v zunanjo domofonsko enoto, lahko pri nekaterih modelih Doorbird domofonov pokrije celo kot do 180 stopinj), dodatno zaščito pred vlomi in številnimi drugimi, se lahko vaš domofonski sistem spremeni v nepogrešljiv dodatek vsakega doma.

V naši ponudbi lahko najdete IP domofone enega izmed vodilnih proizvajalcev na svetu, podjetja Doorbird. Ti domofonski sistemi slovijo po izjemni kvaliteti, številnih možnost individualne prilagoditve funkcionalnosti in videza ter tudi po izjemno dodelani aplikaciji za upravljanje z domofonskim sistemom.

Domofoni z vizijo

DoorBird je postal sinonim za kombinacijo dodelanega dizajna z najbolj inovativno IP tehnologijo na področju domofonov. DoorBird izdelki so izdelani iz kovine, ki je odporna na korozijo ter proizvedeni v Nemčiji, v skladu z najvišjimi standardi kvalitete. Oblika je čista, preprosta in gladka. Za dodelanim dizajnom se skriva neverjetno napredno in premišljeno delovanje, ki v svet domofonov prinaša zavidanja vredno funkcionalnost in enostavno uporabo, vezano zgolj na uporabo aplikacije za pametni telefon.

Predstavljajte si, da vas ni doma, vaši otroci pa se ponesreči zaklenejo iz hiše medtem, ko prevzemajo paket, ki ga je dostavil poštar. Ali pa se veselite najavljenega uradnega obiska, ki pa ga zamudite, ker domofonski sistem v bloku ne deluje več pravilno. Zahvaljujoč sistemu DoorBird to ne bo več težava, saj boste vsakokrat, ko bo zazvonil vhodni zvonec, o tem obveščeni preko vaše tablice ali pametnega telefona. Nato pa lahko z obiskovalcem celo govorite in ga vidite v HD kvaliteti. Tako zagotovo ne boste nikoli več zgrešili obiskovalca! S sistemom DoorBird ste doma tudi, kadar vas ni doma, tudi v primerih, ko na vrata vašega doma pozvoni vlomilec, ki želi preveriti, ali je hiša prazna.

Doorbird je najpametnejša rešitev za vaša vhodna vrata

IP video domofonski sistem se lahko uporablja kot samostojen sistem ali se integrira v obstoječo platformo za vzpostavitev pametnega domovanja. Celo obstoječe klasične inštalacije, kot so vhodni zvonec, vrata na električno odpiranje ali daljinsko odpiranje vrat, so lahko še vedno uporabljani in upravljani s pomočjo aplikacije.

Zaradi stalnega razvoja in vedno pogostejše uporabe IP tehnologije, so DoorBird izdelki dosegli najvišji kakovostni razred v domofonski industriji. Ko pride do kvalitete, hitrosti pošiljanja sporočil, glasu in videa – DoorBird IP video domofoni slovijo kot vodilni na področju inovativne tehnologije in dizajna. Zaradi posebnega sistema šifriranja, pakiranja in transportne tehnologije je za izjemno avdio in video kvaliteto potrebnih le 450 KBit/s. DoorBird sistemi zanesljivo delujejo celo kadar ima vaša pametna naprava šibkejšo internetno povezavo.

DoorBird izdelki so zasnovani, razvijani in izdelani v Berlinu, v Nemčiji. Napis “Made in Germany” za DoorBird izdelke ni le moto, temveč celotna filozofija. Vsi DoorBird video domofoni so izdelani in testirani v Nemčiji, da dosežejo največjo kvaliteto, dolgo življenjsko dobo in zadovoljstvo strank.

Zakaj in kako izbrati svoj DoorBird IP domofon?

Če se prvič srečujete z izbiranjem domofonskega sistema, vas bo skoraj zagotovo presenetila zares velika ponudba različnih domofonskih sistemov podjetja DoorBird. Ne le, da lahko izbirate med zares velikim številom dodatnih funkcij, ki bodo izpolnile celo želje najbolj zahtevnih uporabnikov, v naši ponudb boste našli tudi celo zbirko različnih materialov in barv, ki se bodo podali na praktično vsako fasado.

Preden se odločite za nakup novega IP domofona je pametno, da spoznate nekatere ključne prednosti, ki jih prinaša izbira DoorBird IP domofona, spoznate različne modele in njihove specifične prednosti ter pregledate možnosti materialov in barv.

DoorBird IP domofoni z aplikacijo

Zagotovo je najbolj pomembna prednost, ki jo je potrebno izpostaviti pri DoorBird IP domofonih to, da za njihovo delovanje ne potrebujete klasične notranje domofonske enote, temveč le pametno mobilno napravo, na katero lahko namestite potrebno aplikacijo. Tako lahko z domofonom upravljate preko aplikacije – se odzovete na vsako zvonjenje, si shranite posnetke obiskovalcev in celo uporabljate aplikacijo za upravljanje z že obstoječimi sistemi (za kar je potrebna posebna integracija IP domofona v obstoječo platformo).

Aplikacijo lahko na mobilno napravo prenesete enako kot druge aplikacije. Deluje tako, da vam omogoča spremljanje dogajanja v vašem domu v živo, kadarkoli kdo pozvoni ali kadar sistem zazna premikanje. Tako imate lahko popoln nadzor nad vašim domom ne glede na to, kje v svetu se nahajate. Hkrati je aplikacija izjemno dodelana in se ponaša z izjemno uporabniško izkušnjo. Več o aplikaciji si lahko preberete v trgovini (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.doorbird.doorbird&hl=sl).

Med druge ključne funkcionalnosti, ki jih omogočajo DoorBird domofoni pa sodijo tudi:

 • Kompatibilnost z odprtim API pametnim domovanjem & sistemom ONVIF (Open Network Video Interface Forum)
 • Individualni časovni in akcijski načrti
 • Avtomatsko odpiranje vrat
 • Brezplačno snemanje v oblak
 • Geofencing
 • Prejem paketov kadarkoli
 • Zaščita pred vlomi
 • Nočno delovanje
 • Luč na senzor
 • Senzor gibanja s 4D tehnologijo
 • Elegantna in diskretna oblika
 • Preprosta povezava z omrežjem
 • HDTV video
 • Odpravljanje odmevov in šumov (AEC, ANR)
 • Čitalec kartic RFID
 • Gumb za klicanje
 • 2 prosto nastavljiva bistabilna stikala

Izbirate lahko tudi med različnimi videzi

Če ste bili do sedaj vajeni nekoliko dolgočasnih, sivih in kovinskh domofonov, vas bo zagotovo presenetila velika izbira barv DoorBird domofonskih sistemov. V naši ponudbi lahko najdete določene modele IP domofonov, za katero so na voljo različni materiali in številne barve.

DoorBird trenutno ponuja zelo veliko raznolikost domofonskih sistemov, ki zajemajo različne modele od D101 in D101S za manj zahtevne stranke do modelov D21DKH in D21DKV za najbolj zahtevne stranke.Vsi obstoječi modeli DoorBird domofonov vključujejo tudi 3 mm debelo plato iz nerjavnega jekla ali 3 mm debelo plato iz aluminijastega prahu.

Za naslednje DoorBird modele in njihove dopolnitve so na voljo različni materiali in barve različice:

Izbirate lahko med naslednjimi materiali:

 • Nerjavno jeklo V2A, ščetkano
 • Nerjavno jeklo V4A, ščetkano
 • Nerjavno jeklo V4A, ščetkano z bronastim zaključkom
 • Nerjavno jeklo V4A, ščetkano z zlatim zaključkom
 • Nerjavno jeklo V4A, ščetkano z zaključkom iz titana
 • Nerjavno jeklo V4A, polirano z visokim sijajem in medeninastim zaključkom
 • Nerjavno jeklo V4A, polirano z visokim sijajem in zaključkom kroma
 • Nerjavno jeklo V4A, polirano z visokim sijajem in zaključkom videza titana
Barvna shema IP domofonov Doorbird

Dodatno lahko izbirate tudi med naslednjimi barvnimi možnostmi:

 • Aluminij (različni odtenki)
 • Modra (različni odtenki)
 • Rjava (različni odtenki)
 • Zelena (različni odtenki)
 • Siva (različni odtenki)
 • Oranžna (čista)
 • Roza (starinska)
 • Vijolična (elegantna)
 • Rdeča (različni odtenki)
 • Vijoličnomodra (različni odtenki)
 • Bela (različni odtenki)
 • Rumena (različni odtenki)

DoorBird trenutno ponuja zelo veliko raznolikost domofonskih sistemov, ki zajemajo različne modele od D101 in D101S za manj zahtevne stranke do modelov D21DKH in D21DKV za najbolj zahtevne stranke.

DoorBird trenutno ponuja tudi številne dodatke, ohišja/panele, gumbe za klicanje in dodatne kamere, ki še dodatno izboljšajo funkcionalnost domofonskih sistemov.

Barvna lestvica IP domofonov Doorbird

IP domofoni so na dobri poti, da postanejo nov standard domofonov, predvsem zaradi že prej omenjene kompatibilnosti z že dobro uveljavljenim TCP/IP standardom. Zaradi te imajo več možnosti za uspeh in uporabniku prinašajo več raznovrstnosti, ko pride do izbere kje in kako se želi sporazumevati z IP domofonom, naj si bo to preko WiFi omrežja z uporabo tablice v njegovem domu, ali preko 3G/4G omrežja z uporabo mobilnega telefona zunaj njegovega doma.

 Ne smemo pa pozabiti omeniti še, da ima vsaka znamka svojo lastno aplikacijo, tako za Android, kot za iOS, s katero lahko upravljate s svojim IP domofonom. To IP domofonom prinaša še eno prednost pred drugimi domofoni, saj je upravljanje mogoče preko mobilne platforme, ki jo uporabnik že dobro pozna in zaradi tega ne potrebuje veliko časa za učenje in za osvajanje primernega načina delovanja aplikacije.

Kontaktirajte nas na e-mail: info@comfort-el.com ali nas pokličite na 031 615 920 

Z veseljem vam bomo svetovali in vam pripravili profesionalno ponudbo osnovano na vaših željah in potrebah.

 

© Comfort-el. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani Comfort-el poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu Comfort-el
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavatitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnem mestu ali jih odstaniiti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnice velike večine sodobnih spletnih mest.